Om Rallylydighet

Akkurat som i agility, er banene nye for hver gang, slik at fører aldri vet hvilke kombinasjoner som kommer. Alle øvelsene må derfor være trent inn på forhånd.  I rally-lydighet starter alle med 200 poeng og blir trukket for ”feil” som for eksempel stramt bånd, skjeve sitter, uriktig utført øvelse, eller at fører rett og slett går seg bort i banen.

Ved hinderpasseringene gjelder samme regler som i agility med hensyn til vegringer og riv.

Mer informasjon om sporten, treningsmuligheter og stevner finner du på nettsidene til Norsk rallylydighetsklubb: www.rally-lydighet.com"

Rallylydighet er en ung og morsom hundesport på vei opp i Norge. Norsk Rallylydighetsforening er medlem av NKK. Det arbeides for å få sporten tilpasset NKK sine krav, og man regner med dette vil være på plass innen kort tid.

Her er hvordan Norsk Rally-lydighet selv beskriver sporten i sin informasjonsbrosjyre. Sitat:

 

"Rally-lydighet er en utfordrende og spennende hundesport som består av mange forskjellige øvelser, 66 i alt. En og samme bane består av et utvalg av 15-20 øvelser.

KLASSE 1 – her føres hunden i bånd og det er lov å belønne underveis på noen av øvelsene. Videre følger klasse 2, 3 og ELITE. I disse klassene er hunden uten line og halsbånd, og vanskeligheten stiger etter hvert som ekvipasjen avanserer i klassene.