Om Agility

I klubben har vi et veldig aktivt og godt agilitymiljø med flere utøvere i de høyeste konkurranseklassene. Vi har også mange nybegynnere og stadig flere som kommer på nybegynnertreningene.(Grunnkurs må være gjennomført og det arrangeres stadig nye kurs for dem som ikke har.) Det er helt forståelig at flere får øynene opp for sporten, for agility er fantastisk moro og utfordrende for både hund og eier.

Vi er stolte av at klubben støtter opp om agilitymiljøet og følger opp, slik at vi får det vi trenger av utstyr til å avholde treninger og konkurranser.

Agility er en fartsfylt og spennende aktivitet som fokuserer på samspill og samarbeid mellom hund og hundefører. Det er en hundesport som kan sammenliknes med hinderløp for hester. Konkurransene foregår i en løype med ulike hindre som er plassert i en gitt rekkefølge som hunden skal følge. Hundeføreren bidrar aktivt med kroppstegn og kommandoer for å føre hunden gjennom løypen på best mulig måte. Banene varier fra gang til gang, noe som gjør sporten utfordrende både for fører og hund!

Det konkurreres i flere klasser, alt etter hundens størrelse og ferdigheter. I en konkurranse jobbest det mot å få en lavest mulig poengsum (0 feil) på kortest mulig tid.
 
Ordet agility betyr: "evne til å bevege seg hurtig, smidig og lett" og er en sport som byr på masse glede for både hund og eier. Sporten oppsto offisielt i Storbritannia i 1978 og  ble godkjent som hundesport i Norge i 1986
 
Mer informasjon om agility:
 
For informasjon om gjeldende regler og hindre som benyttes kan dere se på NKKs hjemmesider:
http://www.nkk.no/nkk/public/openIndex?ARTICLE_ID=2684