Freestylekurs – kreativt og lærerikt!

31.august – 2.september 2012 avhold klubben sitt første kurs i freestyle!

[nggallery id=29] 

Det var litt frafall i forhold til påmeldinger, men 8 deltakere og deres hunder fikk en veldig innholdsrik helg med 2 flinke instruktører som selv er i norgestoppen med sine hunder. Anja Schuller og Jessica Karlgren var instruktører på kurset og underviste i sportens reglement, posisjonsøvelser, trikseøvelser, musikkvalg og hvordan man setter sammen et program. Dette var et kurs der man måtte være våken og holde fokus for å få med seg alt:-)

Ekstra kjekt var det at akkurat den fredagskvelden som teorien var, viste de programmet der vår instruktør Jessica deltok med sin hund Sussi på Norske Talenter og gikk videre! Deltakerne er stolte av henne og ønsker henne LYKKE TIL VIDERE!!!

Freestyle er mest kjent som dans med hund, men en mer formell forklaring er kreativ lydighet til musikk. Kort og veldig enkelt fortalt: Føreren lager et eget program med forskjellige øvelser og "gå-fot"-posisjoner. Det kan for eksempel være slalåm mellom bena, sitte bamse, rulle rundt, rygge eller stå på to. Man setter sammen øvelsene og posisjonene til musikk, og med det har man et freestylenummer. For mer informasjon om freestyle anbefales å lese på Norsk Freestyleforening sine hjemmesider.

Deltakerne var lærevillige og entusiastiske og ønsket å trene videre med de grunnkunnskapene de hadde fått i løpet av kurset. Det ble avtalt at vi skulle avholde faste treninger hver onsdag på øvre del av tomta kl. 19.30! VEL MØTT!!!

 

Det var litt frafall i forhold til påmeldinger, men 8 deltakere og deres hunder fikk en veldig innholdsrik helg med 2 flinke instruktører som selv er i norgestoppen med sine hunder. Anja Schuller og Jessica Karlgren var instruktører på kurset og underviste i sportens reglement, posisjonsøvelser, trikseøvelser, musikkvalg og hvordan man setter sammen et program. Dette var et kurs der man måtte være våken og holde fokus for å få med seg alt:-)

Ekstra kjekt var det at akkurat den fredagskvelden som teorien var, viste de programmet der vår instruktør Jessica deltok med sin hund Sussi på Norske Talenter og gikk videre! Deltakerne er stolte av henne og ønsker henne LYKKE TIL VIDERE!!!

Freestyle er mest kjent som dans med hund, men en mer formell forklaring er kreativ lydighet til musikk. Kort og veldig enkelt fortalt: Føreren lager et eget program med forskjellige øvelser og "gå-fot"-posisjoner. Det kan for eksempel være slalåm mellom bena, sitte bamse, rulle rundt, rygge eller stå på to. Man setter sammen øvelsene og posisjonene til musikk, og med det har man et freestylenummer. For mer informasjon om freestyle anbefales å lese på Norsk Freestyleforening sine hjemmesider.

Deltakerne var lærevillige og entusiastiske og ønsket å trene videre med de grunnkunnskapene de hadde fått i løpet av kurset. Det ble avtalt at vi skulle avholde faste treninger hver onsdag på øvre del av tomta kl. 19.30! VEL MØTT!!!

Share This Post
Dette innlegget ble publisert i Arkiv, Freestyle, Lydighet. Bokmerk permalenken.