Nosework kurs, nybegynner, 27.-29. mars 2020

Nosework er en hobby som passer alle! Gamle og unge hunder, hunder som er reaktive, sykmeldte hunder som behøver tankevirksomhet og ikke minst: Alle slags mennesker, gamle, unge (ha med voksen hvis de ikke klarer å ta ansvar for hunden på kursdagene), bevegelseshemmede. Folk som ikke vil konkurere og folk som vil konkurere 🙂

Hundens viktigste sans er luktesansen. Den hjelper hunden å finne ut hvilket miljø den er i, og hvem den omgås. Og når den bruker nesa blir den «godsliten» og den blir roligere etterpå.

På helgekurs i nosework lærer du hvordan nesa virker, og hvorfor det er viktig for hundene å bruke den. Du lærer litt om hvordan lukt oppfører seg i rom og utendørs, og ikke minst lærer du mye om å observere hunden din.
Hunden lærer å konsentrere seg om lukten, og å jobbe i ulike miljøer. (Alle oppgavene gis til en hund om gangen, så den blir alene i søket.) Den lærer seg å stole på nesa si, og øker tilliten til at den klarer 🙂

Kurset holdes i en nysgjerrig tone og latteren sitter løst 🙂

Ingen forkunnskaper er nødvendige!

Berit Smaaland er instruktør og dommer i nosework.
Hun holder kurs i ulike grener som valpekurs og rallylydighetskurs (som hun også dømmer). Hun er også opptatt av hundenes mentalitet og er testleder for mentaltester.
Selv er hun aktiv utøver i nosework og IGP. Tidligere har hun også startet rallylydighet, lydighet, brukshund og agility.