Rallylydighet – kurs for nybegynnere

Alle hunder kan delta i Rallylydighet, – uansett rase og nivå!
Alle 2-beinte kan delta, også de med rullestol eller som synshemmet med ekstra fører. I konkurranser legges spesielt til rette for de med funksjonshemming.Marianne og Pippi

For det første; rally betyr ikke at det skal gå fort! Det betyr at vi som førere skal manøvrere hunden vår gjennom banen, skilt for skilt. Rally er for alle som ønsker en fin, morsom og lekende aktivitet, sammen med hunden sin.

En ung, ny hundesport som ønsker å ha fokus på det positive samspillet og samarbeidet mellom hund og fører.

Rally består av flere sammenhengende øvelser, som ikke avbrytes av dommeren.
Øvelsene består av momenter fra lydighet og agility, samt enkle triks og enda noen som er helt spesielle for rallylydighet.
En og samme bane består av et utvalg av 15-20 øvelser, som vil variere fra gang til gang. Føreren har lov til å snakke, gi håndtegn og kroppssignaler til hunden mens de går. Alle løypene har ny design, noe som stadig gir føreren en mental utfordring. Ekvipasjen(hund og fører) følger skilter gjennom en nummerert løype, med tidsbegrensing – herav navnet «Rally».Dekk og gå rundt Timmo

Rally er fra 1.1.2013 tatt opp som konkurransegren i NKK!
Klubben avholder også offisielle rallylydighetsstevner, så her er mulighet for å delta i konkurranser lokalt hvis det er ønskelig.

Rally er ganske enkelt GØY!!!